Begin dit jaar is er gestart met de moestuinactiviteiten. Het lokale landbouwdepartement is enthousiast – er is een goede samenwerking met hen en er wordt training gegeven. Terwijl in Sri Lanka overal pesticiden en kunstmest gebruikt worden in de landbouw, ook in moestuinen, wil Boerderij van Nambikay laten zien dat je zonder bestrijdingsmiddelen en met natuurlijke mest ook een moestuin kunt hebben, die gezonde groente geeft voor het gezin en wat kleinschalige verkoop. We stimuleren mensen hierin en maken hen hier bewust van.

Wat er zoal verbouwd wordt: aubergine, chilipepers, spinazie, tomaten, snake gourd en bittergourd (beide familie van kalebas / komkommer). En wat betreft fruit verbouwen we bananen, guave, mango en papaya.
Iemand in de buurt van onze boerderij heeft al een kleine biologische moestuin aangelegd en deze man wordt ondersteund door de boerderij van Nambikay om zijn tuin verder te ontwikkelen. Boerderij van Nambikay coacht hem met kennis en tips, zodat zijn tuin verbetert en meer op gaat brengen, zodat hij weer een voorbeeld wordt voor anderen in zijn omgeving.

De bouw van de gastenkamers vordert gestaag en is er gestart met de zaal op de 2e verdieping, met ondersteuning van een fonds van EO Metterdaad.
Een aantal geiten is verkocht aan World Vision voor hun Income Generating project.
Mooie activiteiten aan het begin van het jaar! Helaas is er ook een forse tegenslag.
Op dit moment woedt er in Sri Lanka een ziekte onder koeien en geiten. Veel koeien en geiten in de omgeving gaan dood en ook op de boerderij zijn we al 35 volwassen geiten verloren. De ziekte wordt veroorzaakt door een worm die de geiten oplopen tijdens het grazen in de velden. De dierenarts heeft de getroffen geiten gevaccineerd, maar dit heeft onvoldoende effect. Alle geiten krijgen medicatie en blijven sinds het uitbreken van de ziekte op de boerderij.
Voor het team is deze periode zwaar, willen jullie voor hen bidden en voor verandering ten goede?