Sri Lanka heeft gedurende anderhalve maand een strikte lockdown gehad, wat het leven erg moeilijk heeft gemaakt voor mensen zonder vast inkomen, zoals in het gebied van de theeplantages.

Het is prachtig om in dit gebied als toerist foto’s te maken, maar achter deze pracht is het leven vaak erg hard. Deze lockdownperiode was erg moeilijk voor theeplukkers en dagloners, zij hebben geen spaargeld voor zo’n periode. Geen werk betekent geen geld om etenswaren te kopen.

Op een theeplantage bij Hatton, met overwegend sterke hindoe religie, komt een kleine pioniersgemeente normaal gesproken elke zondag bij elkaar in het huis van een van hen. Hierdoor is de evangelist bekend met de situatie op de theeplantages.
Gedurende deze hele coronaperiode zijn er veel uitdagingen. Door eerdere periodes waarbij men geen inkomsten had door lockdown, maar ook doordat scholen sinds maart 2020 in dit gebied gesloten zijn. Kinderen krijgen geen onderwijs – een wanhopige situatie. Hun gezinnen hebben geen toegang tot internet en daarmee ook geen toegang tot e-learning.
Door dit alles hebben deze kinderen ook nog eens minder kansen na hun schoolperiode.
De eerdere hulp van het projectfonds van Boerderij van Nambikay betekende veel voor deze mensen. Het kwam op het juiste moment. De evangelist kon droge rantsoenen uitdelen aan de meest kwetsbare gezinnen. Ook deelde hij lunch, water en mondmaskers uit aan daklozen.

Nambikay betekent hoop!!