Biologisch

Biologische landbouw op de boerderij gaat goed en de verkoop hiervan ook. Prathaban is flink bezig om dit verder te ontwikkelen en andere boeren in de omgeving te inspireren en te coachen voor biologische landbouw. Dit is nog best lastig, omdat het een nieuw concept is. Het beste zou zijn wanneer de boeren in de directe omgeving naar Farm of Nambikay komen voor training en advies. Onze coördinator Kanna is bij het hoofd van de school langs geweest, die geïnteresseerd is in samenwerking met Farm of Nambikay. Het hoofd van de school wil graag Farm of Nambikay uitnodigen als gast bij kerstafsluiting, waar ook de ouders bij zijn. In het komende jaar willen we samenwerken met school en er ook aandacht komt voor gezonde voeding, klimaatverandering, etc. Wanneer de school een moestuin wil, dan kunnen ze ook andere scholen uitnodigen om deze moestuin te bekijken. Zo kunnen we mogelijk met het projectfonds ook schoolactiviteiten ondersteunen en via de leerlingen de ouders bereiken.

Geiten

We zijn blij dat er bij de geiten op dit moment geen ziekte meer is en geen grote problemen. In het komende regenseizoen blijven de geiten binnen. Ze zijn nu ook al minder naar buiten en krijgen hun voer binnen. Het Super Napier gras uit India groeit goed. In de toekomst willen we dit gras gaan gebruiken als voer en genoeg voorraad opbouwen van dit voedselrijke gras.

Lief en leed van medewerkers

We hebben rustige maanden achter de rug met de medewerkers van de boerderij, dat was fijn. Binnenkort is er verandering op komst. Jeromy is eind november gestopt, omdat hij zijn familie gaat ondersteunen in de rijstverbouw.  Farm of Nambikay wil graag Jeromy ondersteunen zoals we dat gedaan hebben, maar hij maakt nu een andere keus. We bidden Jeromy een goede toekomst toe!

Siva heeft een dag voor observatie in het ziekenhuis gelegen in verband met een slangenbeet. Dit was gebeurd op zijn eigen rijstveld. Gelukkig is hij nu weer helemaal hersteld en werkt hij weer.