Zoals jullie in de eerdere blog hebben gelezen zijn we in de zomerperiode drie weken op de boerderij van Nambikay geweest. Wat waren het heerlijke weken en wat was het goed om alles van zo dicht bij mee te mogen maken. Daniel heeft vaak geholpen bij de geiten.

Een bijzonder moment was het moment dat we een geitje geboren hebben zien worden. Zo mooi om te zien dat er weer herstel is bij de geiten en er geitjes geboren worden. Inmiddels zijn er weer 90 geiten op de boerderij. Dit jaar zal er weinig inkomsten komen van de geiten door het verlies van geiten eerder dit jaar. Het is nu vooral weer het opbouwen van de kudde, zodat volgend jaar weer goed verkocht kan worden. Door de droogte en soms onhandige planning is er minder voedsel op de boerderij. Samen met de teamleden is er daarom een plan gemaakt om meer voedsel voor de geiten te verbouwen, en ook om hier beter zorg voor te dragen.

We hebben okra en papaya van de boerderij gegeten, heerlijk! Okra is een groente en papaya is een vrucht. De biologische proeftuin is gestart, en er is nu eerst een periode van uitproberen. De komende periode gaat Prathaban, die verantwoordelijk is voor de organic farming, een proeftuin maken met diverse groenten en fruit als voorbeeld voor lokale boeren. De komende maanden worden er vijf lokale boeren ondersteund om kennis en ervaring op te doen in organic farming.