Deze zomer zijn we als gezin 3 weken op de boerderij geweest. Dit was voor ons de eerste keer dat we als gezin op de boerderij hebben geslapen. Zo fijn om gesprekken te hebben gehad met alle teamleden en veel mooie mensen te hebben ontmoet.

Het hele team is blij om op de boerderij te werken, ze vinden het team prettig. ‘Mijn leven is veranderd doordat ik nu op de Farm of Nambikay werk’, zo vertelde Siva, ‘Ik heb geleerd om sorry te kunnen zeggen en dat het goed is elkaar te ondersteunen bij taken, deze christelijke waarden en normen hebben mijn gedrag veranderd.’                                                                                                                                            ‘Ik werk nu voor eerst ergens een langere tijd en wil graag blijven werken. Ik heb veel geleerd over het houden van geiten en ben erg blij met de kans die ik krijg om te leren’ aldus Enoch. Prachtige voorbeelden van hoe de goede sfeer en waarden op de boerderij bijdragen aan het welzijn van de teamleden. Dit geldt ook voor de teamleden met een handicap, zij krijgen waardering voor hun werk en ervaren dat er echt naar hen geluisterd wordt, ze voelen zich echt gehoord. Kanna als coordinator en Prathaban als senior teamlid zorgen voor een groot deel voor deze positieve werksfeer op de boerderij.  

Wie zich ook gezien en gewaardeerd voelen zijn de kwetsbare mensen die bezocht worden door de lokale kerken, door het projectfonds van Farm of Nambikay. Ze krijgen scholing, medische zorg en ondersteuning bij ‘income generation.’ Hierdoor kunnen ze zich nu beter redden. De voorgangers zijn op dit moment de drijvende krachten hierin, we hebben er met elkaar gesproken hoe andere kerkleden er meer bij betrokken kunnen worden. Uthayan heeft in één van de lokale kerken met de gemeente gesproken over de boerderij en over het projectfonds.

Tijdens onze weken op de boerderij merkten we dat de boerderij regelmatig bezoekers krijgt. Van overheid tot mensen die dagje bij het kanaal relaxen en op de boerderij pannen komen lenen, maar ook mensen die in het noorden een boerderij willen opstarten en inspiratie wilden opdoen. ZOA Sri Lanka heeft ook een dag op de boerderij een werkoverleg gehouden,. De overheid heeft er gestaan met een mobile dental clinic bus. Zo mooi om te zien dat de boerderij steeds meer bekendheid krijgt.

Tot slot willen we jullie vertellen over een grote verrassing, namelijk dat het guesthouse op de 1e verdieping af is! Nou ja, af… de finishing touch moet hier en daar nog, maar we hebben enorm genoten van deze plek. Prachtig uitzicht, koele wind, mooie vogels, en alle voorzieningen die prettig zijn. We hadden ook gelijk ‘gasten’, Marieke,  een nicht en vriendin van Jakolien en haar dochter Jolien.. Ze zijn een week geweest en hebben enorm geholpen met het inrichten en het meedenken hoe het guesthouse up and running te krijgen. Vanaf nu zijn de gastenkamers te boeken! De opbrengst gaat naar het projectfonds. Zo gauw  we goede foto’s hebben, melden we het guesthouse aan op site als airbnb. Voor wie nu al interesse heeft, je bent van harte welkom!