Deze keer beginnen we met goed nieuws: er is geen ziekte meer onder de geiten. We zijn God hier dankbaar voor. Om ziektes van buitenaf te voorkomen is het team druk bezig om een eigen voedsel voorraad op te bouwen voor de geiten, zodat de geiten op het terrein van de boerderij kunnen blijven en er zo duidelijkheid is over de voeding die ze binnenkrijgen.

De ziekte is namelijk veroorzaakt door slakken in het graasgebied buiten de omheining van de boerderij. Het is overigens nog best lastig om genoeg voedsel op de boerderij te verbouwen door het klimaat en klimaatwisselingen. Als er een ziekte is onder het vee, worden er in Nederland veel preventieve maatregelen genomen. In Sri Lanka laten ze de ziekte uitwoeden, dat is nu bij de ziekte onder de geiten ook gebeurd. Een voordeel hiervan is dat de dieren wel resistent worden tegen bepaalde ziektes en niet alle dieren doodgaan.

Over de voortgang van de bouw van het gastenverblijf kunnen we vertellen dat de eerste verdieping bijna gerealiseerd is. Op dit moment zijn ze bezig met de afwerking binnen. Op deze verdieping komen de kamers waar toekomstige gasten zich kunnen terugtrekken. We hopen dat we zo iets kunnen betekenen voor lokale kerkleiders, wanneer die tijd nodig hebben om tot rust te komen . Of wanneer er jongeren of mensen uit buitenlandse kerken komen. Daarnaast willen we bekijken of we in de toekomst toeristen kunnen verwelkomen, om zo ook inkomsten te kunnen genereren. Op de 2e verdieping komt een vergaderzaal, deze is waarschijnlijk eind dit jaar gerealiseerd. Naast een plek voor rust en bezinning voor kerkleiders, willen we ook graag van betekenis zijn voor juist de meest kwetsbare mensen in de omgeving van de boerderij. Ook willen we zo ruimte hebben voor ontmoetingen van bijvoorbeeld jongeren en trainingen voor lokale boeren.

De komende periode zullen we andere boeren gaan helpen om biologisch groentes en fruit te gaan verbouwen, het streven is dat dit voor het eind van het jaar gerealiseerd is en er een aantal andere boeren ook biologisch minimaal 5 groenten verbouwen. Er zullen meer fruitbomen gekweekt gaan worden, voor de klimaatverbetering, maar ook om inkomsten uit te genereren. De eerste oogsten van de moestuin op de boerderij zijn binnen.