De afgelopen zomer was het in Nederland op sommige dagen warmer dan op de boerderij in Sri Lanka!

De fruitbomen doen het goed, we hebben besloten meer  fruitbomen te planten. Voorzichtig begint de verkoop van fruit van de boerderij! Onze huidige coördinator is best handig met social media, en heeft een Facebook-account gestart om de verkoop te promoten en om de missie van Boerderij van Nambikay in het Engels en Tamil te verspreiden:  https://www.facebook.com/farmof.nambikay.7

Tijdens Uthayans weken op de boerderij heeft Uthayan veel met het team kunnen overleggen over hoe het nu gaat, en over de plannen voor de toekomst. Ook zijn ze gezamenlijk een dagje weggeweest, met als hoofddoel het bezoeken van een andere geitenfarm, en voor ontspanning. Iedereen vond het een geslaagde dag! Wat ook duidelijk werd, is dat het teamlid dat de taken had als coördinator, toch niet happy was in die rol. Hij blijft voorlopig wel werken op de boerderij, maar Kanna heeft de verantwoordelijkheden als coördinator overgenomen. We stellen hem graag in een andere blog voor!

Goede geiten zijn in Sri Lanka dun bezaaid, en Uthayan heeft een bok in het zuiden van Sri Lanka gekocht, om zo de kudde te verbeteren. De bok was eigenlijk best heel duur en iets kleiner dan gedacht… maar ja, Uthayan had er al een dag reizen opzitten voor deze geit. Uiteindelijk was het een reis met een mooi positief resultaat. De eigenaar raakte geïnteresseerd in Farm of Nambikay, en is met Uthayan teruggereisd naar de boerderij en heeft op de boerderij overnacht. Hij was onder de indruk van de boerderij, en nog meer van de gastvrijheid, de locatie, en dat hij als Singalees zo welkom was bij Tamils die goed voor hem zorgden. Hij heeft  verbondenheid ervaren.. Dat is zelfs negen jaar na het einde van de burgeroorlog beslist een nieuwe ervaring! Ook op deze manier wil Farm of Nambikay Gods liefde laten zien, en laten merken dat er geen verschil is in etniciteit. Deze geitenboer heeft een mooi aantal jonge geiten om thuis verder op te laten groeien.

Joy, dominee en vriend van Uthayan die gelijktijdig naar Sri Lanka is gereisd, en de seminars met de diverse groepen uit de Grace kerken heeft gefaciliteerd, heeft een stukje geschreven naar aanleiding van zijn tijd op de boerderij:

“Mijn naam is Joy Selvathasan. Ik kom uit Sri Lanka en woon sinds 1984 in Duitsland. Ik ben getrouwd met Marion en we hebben drie kinderen. Ik ben predikant van een Tamil-gemeente in Herne, gelegen in het westelijke deel van Duitsland. Ik ben dankbaar voor het voorrecht dat ik deze keer een reis naar Sri Lanka mocht maken met Uthayan. Het doel van deze reis was, naast het bezoeken van mijn familieleden, om seminars en bijbelstudies te houden op Boerderij van Nambikay en in sommige gebieden in de buurt. Ik was onder de indruk dat iedereen alle seminars en bijbelstudies met onderwerpen als huwelijk, ouderschap, sociale relaties, en je identiteit in Christus zo enthousiast heeft gevolgd.

De kansen die Boerderij van Nambikay biedt, waren een nieuwe ervaring voor mij en ik bid dat de boerderij meer zegen zal brengen voor veel mensen. In mijn ogen willen veel mensen in Sri Lanka van hun leven genieten zonder de betekenis ervan te begrijpen. Dat is waarom zij allemaal Gods goedheid als vanzelfsprekend beschouwen. Ik ben ervan overtuigd dat Boerderij van Nambikay mensen kan helpen om te begrijpen dat aanbidding van God en werken bij elkaar horen en deel uitmaken van het menselijk leven en dat de mensen serieus en verantwoordelijk kunnen zijn in wat ze doen en denken. Daarom sta ik achter het verlangen van Uthayan en Jakolien. Ook zag ik hoe hard Uthayan werkte tijdens mijn verblijf. Ik ben er zeker van dat hun verlangen het aspect van aanbidding van God en werken omvat en ik heb zelf gezien en ervaren hoe God hen hielp de boerderij in korte tijd te ontwikkelen. Ik ben er ook zeer van overtuigd dat de boerderij een geschikte plaats is om veel jonge mensen geestelijke bagage te geven. Daarom staat de Boerderij van Nambikay in een beginfase om te laten zien hoe christenen werken en leven tot Gods eer, en zo ook verantwoording af te leggen.

Tot slot wil ik zeggen dat Uthayan veel wijsheid en ons voortdurende gebed nodig heeft om zijn beslissingen op een juiste manier te nemen, zodat het werk op de boerderij in de toekomst blijft groeien en een zegen is voor veel mensen. Ik bid en sta achter hem voor dit doelgerichte werk waardoor ieder God dankbaar zal zijn voor al zijn goedheid.”