Prijs – Projectfonds – Plannen

Hoera! Totaal onverwachts heeft Farm of Nambikay de 1e prijs ontvangen in de categorie geitenboerderijen in Mannar District! Het team op de boerderij is terecht enorm trots en wij als bestuur trots op hen voor al hun inspanning en passie voor de boerderij! De prijs is een mooie erkenning en een motivatie voor het team en ons als bestuur dat we op de goede weg zijn. We delen deze prijs graag met jullie. Jullie steun (via gebed, acties en giften) en Gods zegen zijn de basis van deze prijs!

Project Fonds

Jaaaa! Zo mooi! We hebben het definitieve financiële overzicht over 2017 van Farm of Nambikay en er gaat in ieder geval € 1.000 naar het project fonds! Dat is misschien in onze beleving een klein bedrag, maar in Sri Lanka kunnen daarmee een aantal kwetsbare gezinnen ondersteund worden door de lokale kerken! De komende tijd zullen deze lokale kerken voorstellen doen waar het geld aan te besteden en horen jullie in een later blog wie en waarmee geholpen is. We hopen en bidden dat we ook in 2018 de dingen mogen doen die God zegent!

In 2017 zijn verschillende gezinnen ondersteund met gelden uit het project fonds. Zoals een alleenstaande moeder met twee kinderen van 12 en 5 jaar. Haar man is bij het gezin weggelopen. Deze moeder heeft economische support ontvangen, waarmee ze twee geiten heeft gekocht en materialen voor een geitenhok. Nu heeft zij 1 geit, 2 bokken en 2 kleine geiten. Zij wil een bok verkopen en daarvan nog twee geiten kopen. Met haar geiten kan ze inkomsten verwerven en kunnen haar kinderen naar school blijven gaan.

Ook hebben drie personen een 2e hands waterpomp ontvangen van ZOA Sri Lanka, waarbij het project fonds van Farm of Nambikay gebruikt is voor de reparatiekosten van deze waterpompen. Hiermee kan men beter de gewassen, zoals pinda’s, verbouwen en zijn er meer inkomsten voor deze gezinnen.

Zomaar twee voorbeelden hoe Boerderij van Nambikay samen met de lokale kerk met de winst van de boerderij kwetsbare gezinnen kan helpen!

Plannen 2018

Het jaar is alweer goed op gang en op Farm of Nambikay huppelen al meer geitjes. Tegelijkertijd zijn er ideeën voor nieuwe initiatieven. Zo komen er eenden in plaats van kippen. Eenden zijn minder kwetsbaar en als ze in de vijver zwemmen, bemesten ze gelijk de viskweek.  . De andere onderdelen willen we voortzetten, met de grootste focus op de geiten.

We zijn enorm blij met de toenemende samenwerking met ZOA Sri Lanka en OPEnE (lokale organisatie die ontstaan is uit ZOA Sri Lanka). Dankbaar zijn we dat onze 1e coördinator Prathaban heeft aangegeven dat hij graag weer wat op Farm of Nambikay wil werken en dat OPEnE (zijn werkgever) dit heeft toegestaan. Vanaf februari werkt Prathaban elke vrijdag op de farm, maar hij komt al op de donderdagavond. Een volle dag dus! Hij helpt met de accounts en ondersteunt de coördinator. Ook is hij één van de kerkleiders van de Grace kerk in Mannar en wil hij graag ook die samenwerking verder verdiepen, met een focus op de jongeren.

Met ZOA Sri Lanka willen we samen trainingen ontwikkelen voor lokale boeren met geiten.

En we hebben nog een activiteit die we graag willen uitbreiden. Onze werkers met een beperking zijn enorm toegewijd, maar kunnen door hun lichamelijke en/of verstandelijke beperking niet al het werk wat er ligt oppakken. In Nederland kennen we gesubsidieerde werkplekken en zoiets zijn we op Farm of Nambikay ook gestart. Vanaf dit jaar worden de salarissen van deze werkers niet meer uit de inkomsten van Farm of Nambikay betaald, maar uit een apart potje. Hiermee hopen we ook hen en de coördinator de ruimte te geven en te zorgen dat deze werknemers naar hun mogelijkheden kunnen blijven werken op de farm.

​Link naar foto’s op Facebook: ​https://www.facebook.com/BoerderijVanNambikay/photos/pcb.1925844590760255/1925844177426963/?type=3&theater