A hopeful future for Sri Lanka

‘Nambikay’ is Tamil for hope. Through Farm of Nambikay we wish to contribute to a hopeful future of people in the war-torn area of Sri Lanka. Farm of Nambikay has a Christian identity, and is based on biblical values like hope, grace, love, faith, justice, compassion, positive well-being, uniqueness of each individual and serving others.

News

dankbaar: de ziekte van de geiten is voorbij

Deze keer beginnen we met goed nieuws: er is geen ziekte meer onder de geiten. We zijn God hier dankbaar voor. Om ziektes van buitenaf te voorkomen is het team druk bezig om een eigen voedsel voorraad op te bouwen voor de geiten, zodat de geiten op het terrein van de boerderij kunnen blijven en er zo duidelijkheid is over de voeding die ze binnenkrijgen. De ziekte is namelijk veroorzaakt door slakken in het graasgebied buiten de omheining van de boerderij. Het is overigens nog best lastig om genoeg voedsel op de boerderij te verbouwen door het klimaat en klimaatwisselingen. Als er een ziekte is onder het vee, worden er in Nederland veel preventieve maatregelen genomen. In Sri Lanka laten ze de ziekte uitwoeden, dat is nu bij de ziekte onder de geiten ook gebeurd. Een voordeel hiervan is dat de dieren wel resistent worden tegen bepaalde ziektes en niet alle dieren doodgaan.

read more…

Blog: Progress and setback

At the beginning of this year, a start was made with the vegetable garden activities. The local agricultural department is enthusiastic – there is good cooperation with them and training is given. While in Sri Lanka pesticides and fertilizer are used everywhere in agriculture, including in vegetable gardens, Farm of Nambikay wants to show that without pesticides and with natural fertilizer you can also have a vegetable garden that provides healthy vegetables for the family and sales at a small-scale.

Click here to read the blog.

Op deze locatie bevindt zich Boerderij van Nambikay.